09 December 2011

Şikenin yasası olur da, yasanın şikesi olma mı?

Tam da bugün veto edilen malum şike yasası apar topar ve yeniden meclisten geçecekti ki, savcılık iddianamesi aniden piyasaya çıktı; ne tesadüf değil mi? Neden acaba tam da bugün? AKP iktidarının manevralarındaki zamanlamalara her zaman hayran olmuşumdur. Ama bu sefer Cemaat onları faka bastardı gibi görünüyor. Bir kısmı dahi doğru ise yazılanların, bilmeyenlerin bilenlere soracağı çok sayıda soru ortaya çıkıveriyor bu iddianameden:

Bu yasa düzenlemesindeki alışılmamış telaşın sebebi nedir?
Bu yasa düzenlemesinde mecliste alışılmamış mutabakatın sebebi nedir?
Cumhurbaşkanı neden veto etti? Kendileri futboldan soğumuşmuş; bundan mı? Yahu koskoca Cumhurbaşkanısın sen futbolda dönen üçkağıtlardan bugün mü haberdar oldun da bu lafı bugün söylüyorsun? Mecliste kurulan tezgahlardan ya da yürütmenin aldığı kararlardan haberdar olmadığını da söyleyemeyeceğine göre cumhur’un başı.. yoksa yargı mı çuvalladı diyorsun birader?
Ancak bildiğini ya da hissettiğini bizimle de paylaşırsan, biz de senin ne dediğini anlayabiliriz.
Yoksa olayları Cemaatin telkinleri doğrultusunda yorumladığını düşünmeye devam edeceğiz.

Futbolun üçkağıtçıları,
Yasamanın üçkağıtçıları,
Yürütmenin üçkağıtçıları,
Yargının üçkağıtçıları,
Ve daha kim bilir hangi üçkağıtçıların hangi taşeronları, 401 sayfalık iddianamede adı geçenler ve de geçmeyenler, Cumhurbaşkanı onaylasa da, artık sizi onaylamayan birileri de var haberiniz olsun. Ahmaklar yer de, onlarca yıllardır yediğiniz mamaları, kedi pisliğini örter misali, şimdi hangi halının altına süpürseniz de, illaki göze batıyor.

Ahmakların idolleri sahneye koyar, paranın kuklaları oyunu oynar ve bütün ahmaklar alkışlar.

Allah akılsızlara akıl fikir versin, aklı başında olanlara da sabır, selamet ihsan eylesin.

No comments: